Zvanična lista najplaćenijh fubalera: Treće mjesto će vas iznenaditi!

Najbolje plaćeni košarkaši Clevelanda, kod nogometaša Manchester Uniteda

MANCHESTER, 14. novembra (FENA) – Global Sports Salary Survey objavio je spisak klubova koje izdvajaju najviše novca za plaće svojih igrača.

Na vrhu je košarkarska ekipa Cleveland Cavaliers, koja prosječno godišnje igračima isplaćuje po 7,6 miliona eura, prenosi STA. 

Iza Cleveland Cavaliersa slijede baseball ekipa New York Yankees sa 6,75 miliona i još jedan član NBA lige Los Angeles Clippers sa 6,7 miliona. Četvrti je engleski nogometni velikan Manchester United sa 6,5 miliona, koji je ujedno na čelnoj pozicije kada su u pitanju evropske i nogometne ekipe.

Na drugom mjestu u konkurenciji nogometnih ekipa je Barcelona sa 6,3 miliona, na trećem  engleski Manchester City sa šest, a “nogometnu” petoricu zaključuju Real Madrid i Chelsea.

Među nogometašima i sportistima najbolje su plaćeni Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Lionel Messi, koji godišnje zarađuju po 21,5 miliona eura. Na trećem mjestu je Valšanin Gareth Bale sa 20 miliona, četvrti je Brazilac Hulk sa 17,8 miliona a peti Paul Pogba s 16,5 miliona.