Zabranili su mu ulazak: Zašto je Hamilton propustio finale Wimbledona?

iako su u posljednja dva desetljeća napravili mnoge promjene i prilagodili All England Club zahtjevima novog doba, organizatori turnira u Wimbledonu još se uvijek čvrsto drže tradicije

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, trebao je u nedjelju iz kraljevske lože u All England Clubu gledati finalni dvoboj Novaka Đokovića i Rogera Federera, ali zbog neposjedovanja sakoa i kravate nije mu bilo dopušteno da zauzme mjesto koje ga je čekalo.

Iako su u posljednja dva desetljeća napravili mnoge promjene i prilagodili All England Club zahtjevima novog doba, organizatori turnira u Wimbledonu još se uvijek čvrsto drže tradicije, pogotovo kad je u pitanju odjeća, kako tenisačica i tenisača, tako i onih koji ih dolaze gledati s najboljih mjesta u teniskom hramu. U nedjelju je to na svojoj koži osjetio i Lewis Hamilton.

Svjetski prvak u Formuli 1 dobio je pozivnicu za kraljevsku ložu iz koje je trebao pratiti finalni obračun Novaka Đokovića i Rogera Federera, ali nije dovoljno ozbiljno shvatio napomenu o obveznim odjevnim predmetima koje treba imati kako bi mogao doći među najistaknutije uzvanike.

Na svom Instagram profilu Hamilton je ponosno objavio odjevnu kombinaciju koja je uključivala živopisnu košulju s cvjetnim uzorkom i šešir, ali je bio bez sakoa i kravate.

“Nažalost, došlo je do nesporazuma oko obavezne odjeće i Lewis je razočaran što je morao propustiti finale”, objavio je Hamiltonov glasnogovornik.

U All England Clubu za takve “nesretne” slučajeve imaju pripremljene sakoe i kravate, ali Hamilton je odbio u kraljevsku ložu doći u posuđenoj odjeći.

Dobio je pozivnicu, ali zabranili su mu ulazak: Hamilton zbog odjeće propustio finale Wimbledona

Instagram

Izvor: vijesti.hr/foto: facebook