Vrijeme: Hoće li konačno pasti snijeg?

U srijedu, 21.12.2016., dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U četvrtak, 22.12.2016., dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -3 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U petak, 23.12.2016., prije podne magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom dijelu Bosne, gdje se u drugoj polovini dana očekuje razvedravanje. U ostalim područjima cijeli dan pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.