Vozač rukama otkopao autobus iz snijega, pa umro…

Na autobusnoj liniji 196 Zagreb-Kupinec u subotu ujutro umro je M. T. (60), dugogodišnji vozač ZET-ovih autobusa.

Iako niko nije poništio kartu pa u ZET-u tvrde da u autobusu nije bilo putnika, Željka Pistor (40) iz sela Maretići, kroz koji prolazi autobus, kaže da je bila u njemu.

– Išla sam na posao i krenula niz brijeg do glavne prometnice. Zbog snijega, dva dana autobus nije mogao preko brijega do našeg sela. Vidjela sam autobus da ipak dolazi. Ušla sam i pitala vozača zašto ide preko sela jer je sve zatrpano snijegom. Nazvao je dispečera koji mu je rekao da se vrati – prepričava Pistor.

Ali vozač se više nije mogao okrenuti pa je nastavio i u naredna tri kilometra dva puta zapao u snijeg.

– Pomogla sam mu i rukama smo otkopavali kotače. Našli smo polomljenu prometnu ploču i stavili pod kotače da se izvuče. Čovjek se tresao od nervoze i bio je u šoku. Samo je ponavljao što će mu reći na poslu, zašto se nije okrenuo – kaže Pistor.

Kad su se drugi put izvukli iz snijega, Pistor se vratila pješice kući jer je vidjela da neće daleko stići. U autobusu je ostao mladić. Pistor tvrdi da je vidjela kako se autobus ponovno zaustavio netom nakon što je krenuo. Kasnije je saznala da je vozaču tada pozlilo i da je zvao Hitnu. Bilo je oko sedam ujutro. Liječnici su ga reanimirali, ali je ipak umro.

Izvor: 24sata.hr