Veza vam je u krizi? Ova riječ može riješiti sve!

U brzom načinu života često zaboravimo na sitnice koje čine život, i riječi koje mogu učiniti da se svi bolje osjećamo.
Cijeniti nečiji rad, trud, postupke i namjere… To ima puno veći učinak, nego što biste možda i mogli pomisliti. Uputiti nekome osmijeh ne košta ništa, a znači jako mnogo.

Jesmo li se zaboravili smijati?

Sve češće na ulicama, ili u trgovačkim centrima na licima ljudi možemo iščitati gotovo samo brigu i tragove stresa. I stres na poslu, užurbana svakodnevnica, gomila obveza i problema, i uz sve to i nerazumijevanje osoba u našoj okolini jako utiče na naš privatni život i odnose.

Kako ne biste svoju vezu doveli u pitanje, barem ne radi ovakvih stvari, pokažite voljenim osobama koliko vam je stalo do njih. I ako mislite da je za to potrebno mnogo truda i energije, varate se, piše večernji.hr.

Dovoljno je u pravo vrijeme, iskreno i s pravom namjerom, izgovoriti samo jednu riječ: Hvala!

Nitko nije savršen i svako od nas ima svoje “mušice” i teške trenutke, ali ako malo češće počnete ljudima oko sebe izgovarati “hvala” i popratite to pokojim osmijehom, uvidjećete kako se percepcija o vama mijenja, a i vi ćete sami biti mnogo srećniji, a odnosi između vas i partnera opušteniji i ispunjeniji. To sa sobom nosi manje stresa, ali i lakoću rješavanja problema. I može spasiti vašu vezu, koja bi u nekim drugim okolnostima i pod pritiskom stresnih situacija i svakodnevne kolotečine, u neko doba mogla propasti.

Naučite cijeniti male stvari i trud koji ulažu osobe oko vas, nemojte ih podcjenjivati. Na taj ćete način razviti i više saosjećanja za odnose, rad i društvo oko vas, a međuljudski odnosi drastično će se promijeniti na bolje.

Istraživanja su pokazala da osobe koje pokazuju zahvalnost drugima “oslobađaju” osjećaj sreće kod obje strane. Mnoge se stvari danas uzimaju zdravo za gotovo, odnosno “podrazumijevaju se”, ali ipak, i to što se podrazumijeva neko treba napraviti. I uložiti u to određeno vrijeme. I energiju. I za to bi trebao dobiti barem jednostavno: Hvala!

Kada je riječ o vezama, mnogi parovi uđu u kolotečinu nakon nekog vremena i u jednom trenu se zapitaju: U čemu je problem? Gdje je nestala ljubav? Svaku vezu treba graditi, u nju ulagati. Ma koliko se trivijalnim činilo zahvaliti partneru jer je skuvao ručak, možda biste baš to trebali napraviti. Umjesto da “podrazumijevate” da će supruga, np. očistiti kupatilo i skuvati ručak, kada to napravi, pokažite joj da cijenite taj njen trud i to što taj dio posla niste morali napraviti vi. Isto vrijedi za oba pola i sve one male i velike stvari koje će neko od vas napraviti.