Uzeo je peškir, smotao i stavio ispod leđa: Ono što se dogodilo navest će vas da napravite isto

Japanski liječnik Fukutsudzi stručnjak je za probleme zdjelične kosti i autor je knjige koja se u Aziji prodala u čak šest milijuna primjeraka.

Riječ je o vjerojatno najbržem i “najljenijem” načinu za skidanje kilograma s kojim smo se dosada susretali. Komentari na društvenim mrežama su uglavnom pozitivni i hvale ovaj način mršavljenja.

Zvuči utopijski, ali ništa nas ne košta isprobati metodu koju je potrebno raditi tek pet minuta na dan.

Lezite i mršavite, moglo bi se i tako sumirati ono što ovaj Japanac “nudi” svima koji se brinu o svom zdravlju.

U videosnimci, postavljenoj na Youtubeu, ovaj liječnik koji primjenjuje ovu metodu već deset godina, prikazao je što i kako je potrebno napraviti. S obzirom na to da je snimka s uputama na japanskom, napravili smo “screenshotove” kako biste dobili uvid u cijeli proces. Ustvari je sve vrlo jednostavno, a njegova “tajna” je u tome što je otkrio da je glavni uzrok nakupljanja masnih naslaga na trbuhu, kako tvrdi, u kosturu, piše Prohealthnews.net

Ručnik, traka za vezanje i pet minuta vremena

Ako ste odlučili isprobati djeluje li njegova metoda, a nemate ništa izgubiti, onda vam je potreban ručnik, traka kojom ćete ga zavezati u rolicu i pet minuta vremena koliko je, po liječnikovoj preporuci, potrebno ležati u određenom položaju.

1dc7df308429f2beb2ed34fae32fa4e7

Noge razdvojite u širini ramena i stopala postavite tako da se dodiruju samo palčevi.

7c27357459e9765cf0d56048487a067e

Ruke ispružite iznad glave, okrenite dlanove prema dolje i spojite mali prst desne i lijeve ruke. I to je to.

abfe491605d54c63d81a4e59d18fe90a

Imajte na umu da ovaj položaj mnogima na početku može biti i pomalo neugodan ili čak i bolan, ali što dulje budete prakticirali ovu vježbu, taj osjećaj će nestati. Ako ne možete izdržati u ovom položaju svih pet minuta, ruke vratite uz tijelo kada više ne možete, ali pazite da vam noge i dalje ostanu u istom položaju.

Kako to obično bude, nema rezultata preko noći, pa je i ovu vježbu potrebno izvoditi svaki dan. Kada ste gotovi sa 5-minutnim ležanjem, okrenite se na bok, zatim se podignite u sjedeći položaj, a tek onda ustanite.

Ako imate kakvih problema s kralježnicom, prije izvođenja ovih vježbi svakako se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Izvor: vecernji.hr