Testirali rusko čudovište stvoren da bude nezaustavljiv

Ime mu je Šaman, a nudi ga Avtoros. Ne samo što se razmeće dimenzijama i dobrano šiša Mercedesovog monstruma nego ima i osovinu više. 6,3 metara dugo i 2,5 metara široko vozilo je postavljeno na osam kotača od kojih su svi pogonski, ali i zakretni. Ogromni kotači daju do znanja kako je gotovo pola metra razmaka između podnice i podloge – dovoljno da Šaman na terenu bude nezaustavljiv.
Prema podacima proizvođača, Šaman teži do 4,8 tona, a jedina opcija je izbor između turističke i lovačke izvedbe sa stražnjim klupama. Pokreće ga Iveco turbo-dizelaš od 146 KS i 350 Nm okretnog momenta. Osjetno manja snaga od G63 znači i drastično lošije performanse. S druge strane, utrpati cijeli vod u kabinu i voziti 70 km/h kopnom i 7 km/h u plovidbi ne zvuči loše. Pritom zahvaljujući tankovima od 260 litara, računajte na doseg od oko 1000 km.
Avtoros Šaman prava je zvijer koju na cesti ne možemo ni zamisliti. Srećom tu su Joey i Top Gear. U nastavku pogledajte njihove dojmove o ovom doista posebnom vozilu vrijednom 100.000 eura.