Svi su mu se smijali kad je kupio garažu: Sada je to kuća iz snova (video)

Svakog dana sve veći broj ljudi prihvataju novi minimalistički stil života, te se odlučuju da žive u što manjim domovima koristeći tako samo prijeko potrebne stvari. Ovaj trend se velikom brzinom širi po cijeloj planeti, a jedan čovjek je čak uspjeo da izgradi svoju kuću iz snova za samo 9000 dolara!

Male kuće se mogu kupiti ili izgraditi. Nakon što je shvatio da bi kuća i život u Parizu bili previše skupocjeni, jedan francuski fotograf Jeremie Buchholtz potražio je svoju kuću iz snova u Bordeauxu u Francuskoj.

Na njegovu žalost, bio je šokiran kada je vidio koliko zapravo malo može dobiti za sumu novca koju je imao. Bordaux je jeftiniji od Pariza, no i dalje je jako skup.

Ipak, nakon nekog vremena sreća mu se napokon “nasmiješila”. U novinama je vidio jednu garažu od 40 kvadratnih metara, a ona je koštala “samo” 107 000 dolara.

Da, znamo da svima nama ovo zvuči jako skupo, no ovo je duplo manja cijena u odnosu na cijene stanova koji se nalaze u istom gradu. Buchholtz je vidio mnoge mogućnosti u ovoj garaži koju niko nije želio da kupi…

Uslijedilo je nekoliko mjeseci renoviranja, a krajnji ishod će vas oduševiti.

Ludodobola