Stravični detalji potrage za majkom i sinom: Obdukcija pokazala Patrik se utopio, majku Ivanu još traže

Nakon obdukcije i službeno je potvrđeno da je u srijedu iz HE Dubrava izvučeno tijelo Patrika Fogadića (5).

– Na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec izvršena je obdukcija nad mrtvim tijelom dječaka, koji je jučer 8. srpnja oko 18 sati pronađen u jezeru HE Dubrava, nedaleko grada Preloga. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje – priopćili su iz PU međimurske. Da se radi o Patriku potvrđeno je prepoznavanjem.

– Iz derivacijskog kanala jutros je izvučena Opel Astra, ali u automobilu nismo pronašli tijelo. Pretpostavljamo da je automobil vozila Ivana Fagodić (29). U vozilu smo našli njezine osobne dokumente i dokumente sina Patrika (5), čije je tijelo pronađeno u srijedu oko 18 sati u jezeru Marina pokraj Preloga – kazao nam je u četvrtak oko 10 sati glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

Na automobilu je razbijeno prednje staklo, dok je desno staklo na suvozačevim vratima bilo spušteno. Na zadnjem sjedaju ostala je dječja sjedalica, kao i okovratnik koji je bio napumpan. Stoga se pretpostavlja da je Patrik spavao.

U vozilu nije bilo nikakvih stvari koje bi upućivale na to da je Ivana imala namjeru s djetetom otputovati, već je ostvarila užasnu prijetnju navedenu na Facebooku u noći na ponedjeljak kada se otputila automobilom u smrt, povezavši na put bez povratka i nevinog dječaka.

Prema stanju vozila, udarilo je u nasip visok oko pola metra, što je vidljivo po razbijenom prednjem dijelu, te preko nasipa uletjelo u kanal širok oko 40 metara. Iako kanal na mjestu gdje je vozilo nađeno nije jako dubok, struje su jake, i dječakovo tijelo otplutalo je nizvodno oko 8 kilometara. Tamo ga je u srijedu pronašao šetač i izvijestio policiju. Dječakovo tijelo je stavljeno u lijes i odvezeno na obdukciju.

Kako je nakon gotovo trodnevne potrage, nađeno tijelo dječaka, a za drugim se traga, cijeli slučaj sada je u nadležnosti varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva jer se radi o ubojstvu i suicidu.

Izvor: 24sata.hr