Šokantan izvještaj: U hot dogu pronašli tragove ljudskog DNK!

Amerikanci su ludi za hot dogom. Samo za Dan neovisnosti pojede se 150 milijuna ove brze hrane. Hot dog je neizostavna namirnica na tribinama za vrijeme bejzbol ili košarkaških utakmica, savršen obrok za utažiti glad kad nemate vremena za sjesti u restoran ili sami kuhati.
Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da nepovjerenje nekih prema hrenovkama ima podlogu. Clear Food koji se bavi analizom hrane na razini molekula, sastojak po sastojak, objavio je izvješće koje otkriva da se u malom broju testiranih hot dogova nalaze tragovi ljudskog DNK.

Točnije, testirano je 345 hot dogova, odnosno hrenovke od 75 proizvođača i 10 trgovaca na malo, a njih 14,4 posto se na neki način pokazalo problematičnim. U dva posto testiranih proizvoda pronašli su ljudski DNK, koji je bio i u dvije trećine vegetarijanskih kobasica. Ukupno 10 posto vegetarijanskih proizvoda sadržavalo je tragove mesa.
Također, izvješće je pokazalo da neki proizvodi sadrže sastojke koji nisu navedeni na deklaraciji, odnosno da nekih navedenih proizvoda zapravo uopće nema u sastavu.
Unatoč tome, Clear Food navodi kako su neki od testiranih proizvoda zavidne kvalitete