Sa tetovažom “Delije Knin” došao na plažu u Split: Nije se dobro proveo

Aleksandar Gudelj, mladić rodom iz Knina koji živi u Subotici, napadnut je u Splitu prije nekoliko dana, javlja Blic.

Njega je napala skupina nepoznatih mladića, a razlog bi se mogao kriti u činjenici što je Bačvicama šetao bez majice i s velikom tetovažom preko leđa na kojoj na ćirilici piše “Delije Knin”.

Osim toga, ispisane su i navodne riječi cara Lazara.

“Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim”, navodne su riječi cara Lazara koje su ušle u srpsku nacionalističku mitologiju, a ovaj ih je mladić istetovirao na leđa.

Gudelja su, kako je rekao za Blic, napali mladići naoružani palicama.

“Ovdje ste došli provocirati”, kazali su mu.

On, pak, tvrdi da nije imao namjeru izazivati ikakve sukobe, pogotovo ne na nacionalnoj osnovi.

“To je bio prvi dan na moru. Inače sam prenoćio u Kninu i otišao u Split i onda se sve dogodilo u nekih sat vremena dok smo bili na plaži. Sve je bilo na brzinu. Sljedećeg dana navečer sam se vratio u Srbiju”, kaže Aleksandar.

Kaže da je skinuo majicu jer ga je ponijela atmosfera

Nakon napada, otrčao je u obližnji kafić, ali su ga iz njega izbacili jer su rekli da ne žele biti dio njihove svađe. Onda se sakrio u jednoj zgradi, a netko je u međuvremenu zvao policiju. Na pitanje zašto je šetao s takvom tetovažom, Gudelj kaže kako ga je malo ponijela atmosfera, sunce, more, turisti…

“Sve to što se dogodilo zapravo je bila borba za život. Kada sam vidio da sam sam i da nemam nikoga tko mi može pomoći, zaista sam osjećao bespomoćno. Nikad prije nisam imao sličan problem. Rekli su mi da ne bih smio baš tako šetati s tom tetovažom, ali mene je malo ponijelo more, turisti, morska atmosfera. Nisam ni razmišljao o bilo čemu lošem. Nije to ništa bilo s namjerom. Nisam planirao da me netko ubije. Sve se dogodilo spontano, ali kada sam vidio da su došli, znao sam koliko je sati i pretpostavio sam što slijedi”, rekao je.

“U skorije vrijeme sigurno neću ići u Hrvatsku na ljetovanje. U Knin svakako planiram ići i od toga ne odustajem, ali što se tiče mora, za sada me sigurno neće vidjeti”, dodaje na kraju. Iako su ga, kako je rekao, udarali po cijelom tijelu, ozljede, kaže, nisu vidljive. Nije zatražio ni pomoć liječnika.