Procurio spisak: Evo za koga je glasao Ronaldo za izbor za najboljeg nogometaša svijeta

Nakon što je Cristiano Ronaldo na svečanosti u Zürichu primio nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta, Međunarodna nogometna federacija je objavila i kako je tko glasao u njezinom inauguralnom izboru.

Pravo glasa su imali izbornici i kapetani svih reprezentacija svijeta, kao i izabrani predstavnici medija. Nama je najzanimljivije pogledati tko je dao glas kapetanu hrvatske nacionalne momčadi Luki Modriću koji je u ponedjeljak izabran u najbolju momčad 2016. godine.

Švicarski grad Zürich u ponedjeljak je bio domaćin dodjele Fifinih nagrada za najbolje u prošloj sezoni. U momčad godine uvršten je hrvatski as Luka Modrić, a nagradu je primio iz ruku poznate holivudske glumice Eve Longorije, koja je se našla u ulozi domaćice.

Luka za Ronalda i Messija

Svakako vrijedi istaknuti da je Luka dobio glas najboljeg igrača svijeta i svoga klupskog suigrača Ronalda. Portugalac je na prvo mjesto stavio Garetha Balea, odmah do njega je smjestio Modrića, a na treće još jednog suigrača iz Reala Sergija Ramosa. Na drugo je mjesto našeg veznjaka stavio još jedan ‘realovac’ – James Rodriguez, baš kao i izbornici Kostarike Oscar Ramirez i Turske Fatih Terim.

Hrvatski izbornik Ante Čačić smjestio je Modrića na treću poziciju, iza Ronalda i Lionela Messija, a na istom ga mjestu vide i izbornici Hondurasa Jorge Luis Pinto i Libanona Miodrag Radulović. Glasove Modriću su dali i novinari iz Makedonije i Antigve i Barbude.

Sam Modrić je kao kapetan hrvatske reprezentacije najveći broj glasova dao Ronaldu, do njega je stavio Barcelonina genijalca Messija, a treći je njegov suigrač i veliki prijatelj Bale.

net.hr