Pogledajte koji je klub najpopularniji na svijetu

Real je prestigao donedavno vodeću Barcelonu i sada dva najveća španska i svjetska kluba imaju blizu stotinu milijuna sljedbenika na Facebooku i Twitteru.

Real na Facebooku ima oko 82 miliona fanova i još 15 miliona na Twitteru, ukupno 96.75 miliona na dvije najpopularnije društvene mreže. Barcelona ima nešto više fanova na Facebooku od Reala, ali ponešto zaostaje na Twitteru. Katalonci ukupno imaju 96.63 miliona fanova.

Iza Reala i Barcelone slijedi engleska velika četvorka predvođena Manchester Unitedom. Na sedmom je mjestu minhenski Bayern, osmi je Milan, deveti LA Lakers, jedini ne nogometni klub u prvoj desetorici, a listu deset najpopularnijih klubova na društvenim mrežama zatvara Manchester City. Dakle, Englezi imaju čak pet klubova među prvih deset.

I ovaj poredak pokazuje da je nogomet daleko najpopularniji i najglobalniji sport, “kralj” među sportovima, a košarka se može pohvaliti da je na drugom mjestu. Među prvih 30 klubova čak je 17 nogometnih, sedam košarkaških, tri američkog nogometa, dva bejzbolska i jedna momčad Formule 1 – Mercedes, koji se nalazi na 18. mjestu. Upravo je momčad Mercedesa prvi najpopularniji sportski klub ne računajući nogometne i košarkaške klubove.

Na listi od 30 najpopularnijih momčadi nalaze se i tri nogometne reprezentacije: Meksiko (15.), Brazil (16.), Njemačka (28.) i Engleska (30.)
Gol.Dnevnik