Pogledajte kako je Slovenija prokockala pobjedu u zadnjoj sekundi utakmice (video)

U infarktnoj završnici u režiji litavskih sudaca Slovenija i Njemačka odigrale su 25:25, iako je pet minuta nakon susreta na semaforu pisalo Slovenija – Njemačka 25:24.
Točno 11 sekundi prije kraja Paul Drux zabio je za 24:24 i činilo se da će Nijemci, nakon što su gubili šest razlike, doći do boda. No, Veselin Vujović to je na time-outu prije Druxova gola predvidio i njegova momčad reagirala je sjajno.

“Ako nam zabiju gol u zadnjoj sekundi, svaka im čast. Ali ako nam ostane vremena, pazite da odmah krenemo prema centru. Gol im je prazan, imajte to na umu”, govorio je Vujović na time-outu.

Tako je i bilo. Slovenci su odmah nakon gola izveli loptu i u zadnjoj sekundi Janc je u padu sa šest metara zabio za 25:24. Pohitali su Slovenci jedni drugima u zagrljaj, počelo je veliko slavlje, ali onda su litavski sudije odlučili pregledati snimku.
Gotovo pet minuta su gospoda Mindaugas Gatelis i Vaidas Mazeika pregledavali snimku i onda donijeli odluku:

Gol Janca za 25:24 je regularan, ali Blagotinšek je dobio crveni karton jer je na centru ometao njemačkog igrača pri izvođenju lopte s centra. Isključenje je automatski značilo i sedmerac za Njemačku.