Ovo svi moraju znati o orgazmu!

I žena može doživjeti preuranjeni orgazam!
Iako se preuranjeni orgazam često pripisuje muškarcima, sudeći prema istraživanjima provedenim u Portugalu, čak 40 posto žena starih između 18 i 45 godina povremeno dožive orgazam prije nego što su planirale, prenosi everydayhealth.com.

Ne tresu se od svakog orgazma planine

Ako mislite da radite nešto pogrešno jer ste doživjele i orgazme od kojih vam se nije vrtjelo u glavi, razmislite ponovo. “Neki orgazmi su veliki i jaki, a drugi pak nježni i lagani, a zajedničko im da kakvi god bili predstavljaju užitak”, kaže dr. Betty Dodson, autorica popularnih knjiga o seksu.

Koja je veza između visokih peta i orgazma?
Kada je dizajner cipela Christian Louboutin izjavio kako visoke pete i orgazmi imaju puno zajedničkog, mnoge je ostavio bez riječi. Pojasnio je kako kut pod kojim se noga nalazi u visokim petama jako podsjeća na izgled ženskog stopala tijekom orgazma. Je li on u pravu? Provjerite sami.

Orgazam bez kontakta je moguć
Nekolicina ljudi doslovno može misliti na seks i doživjeti orgazam. Mislite da vama neće uspjeti? Dr. Dodson preporučuje da uživate pokušavajući.

Orgazam može olakšati bol
“Savjetujem ženama da orgazmom pobjede bol”, kaže dr. Dodson, a postoji nekoliko mogućih razloga zašto bi orgazam mogao umanjiti bol; tijekom odnosa se u mozak otpušta hormon oksitocin koji smanjuje stres i pruža osjećaj smirenosti. Stimulacija klitorisa i vagine potiče otpuštanje endorfina koji smanjuje osjećaj boli i bez uzimanja tableta. Rezultat je manja osjetljivost na bol koja može potrajati i dva dana nakon orgazma. Druga istraživanja su pokazala da odnos može zaustaviti i jake migrene. Je li sve napisano istina, provjerite sami.