Ovo su idealne destinacije za “solo” putovanja!

Evo idealnih mjesta na koja možete da odete sami, da se dobro zabavite, odmorite i da se ne brinete za svoju sigurnost, osim toga ovo su mjesta koja nude sve tako da vam društvo ili partner neće nedostajati!

1. Australija

Spada u jednu od najbjezbednijih zemalja svijeta. Pozitivno je što stanovnici govore engleski jezik pa različite nedoumice lako možete rješiti samo ako nekoga pitate. Stanovnici ove predivne zemlje ne nalaze ništa neobično u tome da putujete kao pojedinac jer dosta njih putuje na isti način pa se možete lako sprijateljiti!

2. Tajland

Nazivaju je i „Zemljom osijmeha“ što će reći da je ovo idealno mjesto za sve one koji su na put pošli u nadi da će ponovo naučiti da se raduju malim stvarima i da se od srca raduju. Boje ove zemlje su čarobne pa je Tajland idealno mjesto da se okušate u fotografisanju.

3. Čile

Za sve one koji vole da osjete kako pulsira jedan veliki grad Santjago je idealno mjesto! Moderni barovi, restorani i mnoštvo malih kafića koji onako usput dok šetate ulicama mogu da vam privuku pažnju samo je početak izazovnog obilaska glavnog grada ove veoma lijepe zemlje. Pešačenje ili vožnja brodićima bi vas takođe mogla privoleti da posetite makar malecni deo Čilea.

4. Kostarika

Na istoku izlazi na Karipsko more, a prema zapadu na Tihi okean. Nemoguće je odoleti pješačkim stazama, toplim potocima ili obilasku vulkana. U turističkoj ponudi je mnoštvo joga kurseva, ili biste mogli da pođete na kurs surfovanja po kojima je Kostarika veoma poznata. Smatra se jednom od najmiroljubivijih zemalja, a izmeđ uostalog ne postoji ni Ministarstvo odbrane, niti vojska – eto, kako neke zemlje imaju sreće!