Ovo su detalji napada kamionom u Nici: Napadač je bio poznat po sitnim krađama (video)

O njegovom smrtonosnom pohodu na šetnici koja je bila prepuna turista i Francuza izlazi sve više detalja.
Prema dokumentima koji su pronađeni u kamionu riječ je o francuskom državljaninu tuniskog podrijetla koji je rođen 1985. godine. Osim vozačke dozvole, pronađena je i njegova bankovna kartica, javljaju lokalni mediji. Policija pretražuje njegov dom u Nici, ali i još neka mjesta s kojima ga se povezuje. Poznat je otprije po sitnim krađama, ali nije bio pod nadzorom sigurnosnih službi zbog povezanosti s džihasitičkim ćelijama.

Pretpostavlja se da je kamion kojim je počinio napad unajmio prije nekoliko dana u gradu Saint-Laurent-du-Var, a na svoj smrtonosni pohod po turističkoj šetnici u Nici krenuo je iz njezine okolice. Kod njega je pronađen i pištolj iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca na promenadi.

Naravno, postavlja se pitanje kako je uopće na nju dospio u kamionu od 25 tona. Prema nekim izvješćima navodno je rekao policiji da dostavlja – sladoled. Druge informacije govore da je probio barijere koje su bile duž promenade na kojoj se slavio Dan pada Bastilje i koja je bila zatvorena za promet vozila.

Aktualni predsjednik gradske regije Nice Christian Estrosi kazao je da iza napada ne stoji samo jedan čovjek te da je sigurno imao pomagače.

‘Očekujem da će biti otkriveni i to još danas’, izjavio je.