Ovo su četiri oblika ženske guze!

Svaka guza je lijepa i ima svoje čari – od onih manjih do onih velikih. Ipak, čini se da u estetskom pogledu i poželjnosti veličina ima manju ulogu nego sami oblik, piše Feel Roxy. Dok su stražnjice pripadnika muškog spola oblikom prilično slične, kod žena se razlikuje čak četiri različita tipa guza s obzirom na oblik:

1. V oblik

U ovom obliku građe tijela struk je manje širine od kukova koji se ističu. Guza je zapravo veća na donjem dijelu leđa, a smanjuje se prema dole pa je veća od struka. Zbog toga guza izgleda veće nego što zaista jeste, a dobar oblik gaćica za ovu guzu su brazilske gaćice koje će joj dati obliji izgled. Tange se ne preporučuju.

2. Kvadrat

Ovaj oblik guze tipičan je za tzv. dečački tip građe, u kom su guzovi jednake širine od struka do samog dna pozadine. Zbog toga ova guza izgleda ravno, a laskaju joj široki modeli pantalona i suknji koji se ne pripijaju uz guzu već padaju, zbog čega pozadina izgleda oblije. Dobar izbor donjeg veša su gaćice visokog struka s tankim pojasom na bokovima, koji će ih naglasiti, kao i gaćice u obliku srca.

3. Okrugla

Ovaj tip je lako prepoznati iz prve – giza djeluje okruglo a masnoća je na njoj raspoređena ravnomerno. Struk je uži od guze, ali nije preterano naglašen, a pozadina je obično nešto veća od prosječne. Dobar izbor odjeće za ovu guzu su pripijene gaće niskog ili srednjeg struka, kao i majice čija ivica ima V kroj, koji će suziti struk. Ova guza će lijepo izgledati u tangama.

4. Srcolika

Ujedno i najpoželjnija guza, pozadina srcolikog oblika prepoznatljiva je po uskom struku i guzovima koji se šire prema nogama. Bokovi su takođe izraženi, kao i bedra. Savjetuje se odjeća višeg struka koja je pripijena uz samu stražnjicu, ali krojem nešto šira na bedrima, odnosno da pada ravno. Na ovom tipu guze svaki oblik gaćica dobro stoji, ali kako je guza dosta istaknuta najbolje je odabrati donji veš bez istaknutih šavova – kako se oni ne bi nazirali kroz odjeću.

(24sata.hr)