Ovo je Tužno: Osvojili milione na lutriji pa otali bez svega (video)

Oni su osvojili milione dolara, a niko od njih nije uspio sačuvati i pametno uložiti novac. Najčešće su ga trošili na alkohol, drogu i na kraju završili u neimaštini…

10. Willie Hurt
Dobitak: 3.100,000 $

Willie je jackpot osvojio 1989. godine. Iako se činilo da će mu to poboljšati život na svim poljima, on se pretvorio u pakao. Naime, Willie je u sljedeće dvije godine većinu novca potrošio na kokain. Njegova je supruga zbog toga zatražila razvod i Willie je, naravno, izgubio skrbništvo nad djecom.
Na razvod je potrošio većinu novca koji mu je još preostao. Nedugo nakon toga ubio je svoju novu djevojku.

9. Jose Antonio Cua – Toc
Dobitak: 750.000 $

Kada je osvojio dobitak na lutriji, Jose je u SAD-u bio ilegalno. Zbog toga je zamolio svog šefa da podigne dobitak. Šef je to i učinio i – da, dobro ste pretpostavili – dobitak zadržao za sebe. Većina novca potrošena je na sudske troškove.

8. Evelyn Adams
Dobitak: 5.400,000 $

Evelyn je u roku od dvije godine jackpot osvojila čak dvaput i tako u džep spremila gotovo pet i pol miliona američkih dolara. Većinu dobitka na kraju je izgubila u kasinima Atlantic Cityja. Danas živi u auto-prikolici.

7. Vivian Nicholson
Dobitak: 152.319 funti

Dobitak na lutriji nije dobila Vivian, već njen suprug. No, ona se jako potrudila potrošiti ga u rekordnom roku. Cijele je dane provodila u kupovini i potpuno se otuđila od prijatelja i porodice. Stvari su postale još gore kada je njen suprug poginuo u automobilskoj nesreći. Uskoro je bankrotirala, a u međuvremenu su je prijatelji i porodica totalno odbacili.

6. Callie Rodgers
Dobitak: 1.900,000 funti

Callie je jackpot osvojila 2003. godine, nedugo nakon što je navršila 16 godina. Većinu novca potrošila je na plastične operacije, luksuzne kuće i još luksuznija putovanja. Njena sreća nije dugo trajala. Kada je bankrotirala, uselila se natrag u kuću svojih roditelja s još dvoje djece i ‘zgubidanom’ od momka.

5. William Post
Dobitak: 16.000,000 $

Nakon što mu je lutrija isplatila prvu ratu dobitka, William je već bio u dugu od pola miliona američkih dolara, ponajviše zahvaljujući činjenici da je kupio restoran. I privatni avion. Očekivano, ubrzo je postao najomiljeniji član porodice i odjednom je svima zatrebala pokoja posuđenica. Tužila ga je i bivša djevojka i tražila dio dobitka – i dobila parnicu. Njegov je pak brat unajmio ubicu kako bi naslijedio bratov dobitak, no atentat je na kraju bio bezuspješan.
Godinu dana nakon dobitka, William je bio milion dolara u minusu, a nakratko je završio i u zatvoru jer je pucao u čovjeka koji je došao naplatiti režije.

4. Denise Rossi
Dobitak: 1.300,000 $

Nakon što je osvojila jackpot, Denise je odlučila napustiti supruga i sav novac zadržati za sebe. Tek dvije godine kasnije, sada bivši suprug saznao je za njen dobitak i shvatio da ga je ‘napucala’ baš zbog toga. On ju je tužio jer dobitak nije prikazala u razvodnoj parnici. Sudac je presudio u njegovu korist i dodijelio mu cijeli iznos dobitka. Pogađate, Denise je nakon toga mogla samo proglasiti bankrot.

3. Amanda Clayton
Dobitak: 1.000,000 $

Amanda je i prije dobitka svojim bližnjima bila poznata kao vrlo problematična osoba i ovisnica o drogi. Osvajanje lutrije bilo je kao dolijevanje ulja na vatru. Uhićena je jer je i dalje podizala socijalnu pomoć iako je sada bila milijunašica. Nakon što je odradila zatvorsku kaznu, Amanda se predozirala i nažalost umrla.

2. Americo Lopes
Dobitak: 24.000,000 $

Prva stvar koju je Americo napravio nakon dobitka bio je odlazak s posla. Dao je otkaz kako bi mirno uživao sve do kraja života. No, dobitni listić  kupio je s još petero ljudi kojima, naravno, nije isplatio njihov dio dobitka. Oni su ga tužili i sud im je dodijelio traženi novac. Nakon što je isplatio sada bivše prijatelje i troškove suđenja, to ga je prikratilo za 20 miliona dolara.

1. Michael Carroll
Dobitak: 9.700,000 funti

Britanac Michael jackpot je pogodio 2002 godine. U narednih pet godina uspješno je potrošio sav novac i to najviše na kokain, prostitutke i natjecanja u razbijanju automobila koja je održavao u svojem vrtu. Susjede je terorizirao svakodnevnim zabavama, a završio je i u zatvoru jer je bejzbolskom palicom prijetio tinejdžerima u kršćanskom disku.

Michael danas radi kao soboslikar jer se nije mogao vratiti na mjesto smetljara tj. na radno mjesto na kojem je radio sve do dobitka na lutriji. Nakon što je u nekoliko filmova dobio manje uloge, Michael sanja i o filmskoj karijeri.

 

Pogledajte i video u prilogu:

 

(24sata.hr)