Ovaj video najbolje prikazuje kako se Neymar igrao sa igračima Crvene Zvezde

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras Crvenu zvezdu u Parizu sa visokih 6:1 u okviru 2. kola Lige šampiona.
Parižani su bili zaista veliki favoriti na ovom susretu, a to su na kraju i opravdali na terenu.

Zvezda je solidno ušla u meč i u prvih 15-ak minuta je odigrala dobro. Onda su počele prilike za domaće. Prvo je pokušao Mbappe i to u dva navrata, ali nije bio precizan, da bi u 20. minuti Neymar sjajnim golom iz slobodnog udarca donio prednost domaćima.

Samo dvije minute kasnije isti igrač je ponovo pogodio u PSG je vodio 2:0. Tek nakon toga su se počele redati najozbiljnije prilike pred golom gostiju. Zvijezde PSG-a su se potpuno razigrale, a najviše prilika su imali Mbappe i Neymar. Ipak, Cavani je bio taj koji je postigao sljedeći gol, pa odmah zatim i Di Maria. Tih 4:0 je bio i konačan rezultzat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme je počelo velikim prilikama za Mbappea i Neyamra, ali Borjan je dominirao na golu Zvezde. Kasnije se ušlo u nešto mirniji ritam, da bi to prekinuo domaći tim sjajnom akcijom koju je krunisao Mbappe za 5:0. Nakon toga budi se i Zvezda, koja je odigrala jednu sjajnu akciju i Marko Marin je zatresao mrežu domaćih za 5:1.Ipak, ubrzo nakon toga stiže kazna od Neymara koji novim golom iz slobodnog udarca postavlja konačnih 6:1.