Opušteno: Masturbacija vam samo radi ovo, i ništa više

Masturbacija je normala, iznimno ugodna, ali i zdrava praksa. Vrijeme je da je sklonimo s popisa taboo tema i da napokon shvatimo da je možda baš “menage a moi” ono što nam je potrebno.

U ovome stresnome načinu života malo opuštanja sve je što nam treba za punjenje baterija. Masaža ili razni spa tretmani često su financijski neprihvatljivi pa, stoga, zašto si ne bismo priuštili jednu masažu koja je potpuno besplatna, a koja ima itekako mnogo beneficija za nas?

Pročitajte zašto je masturbacija, sa zdravstvenoga gledišta, iznimno zdrava za vaše i fizičko i psihičko zdravlje.

1. Smanjuje menstrualne bolove
Pitate li bilo koju ženu, reći će vam da oni dani u mjesecu sigurno ne spadaju u omiljene. Bolovi koji mogu mučiti ženu za vrijeme menstruacije nerijetko su toliko intenzivni da je jedina opcija za preživjeti dan – preležati ga. Međutim, masturbacijom si čak i u tim neomiljenim danima u mjesecu možemo pomoći. Naime, hormoni koji se opuštaju tijekom seksualnoga uzbuđenja pomažu nam da se opustimo, a samim time i da umanjimo grčeve.

2. Pomaže kod nesanice
Nesanica je mnogim ljudima velik problem. Ako vam se dogodi da vam kasni noćni sati postanu rani jutarnji, a vi niste ni oka sklopili, trebali biste probati novi lijek za spavanje.

Neki ljudi netom poslije seksa s partnerom zbog sniženoga krvnoga tlaka i osjećaja potpune opuštenosti imaju potrebu zaspati. Upravo zbog toga masturbacija može biti odlična – prirodna i zdrava – alternativa tabletama za spavanje.

Pa… Ne možemo poreći da ovaj način opuštanja zvuči primamljivije od šalice toploga mlijeka. Što reći nego da će vam slatki snovi biti zajamčeni!

3. Osigurava vam potrebnu dozu dopamina, oksitocina i endorfina
Takozvani hormoni sreće mogu biti oslobođeni u istom trenutku i to uslijed nečega što vam je ionako zabavno. Kako se luče ovi hormoni, tako se snižava kortizol, za koji se smatra da je glavna hormonalna komponenta koja uzrokuje stres. Kada je velika količina kortizola u našem tijelu, tijelo odgovara nesanicom, oscilacijama u kilaži, raznim upalama i sl. Stoga, zabavite se sami sa sobom jer bolje je spriječiti nego liječiti.

4. Više oksitocina znači manja želja za brzom hranom
Između ostaloga, to znači da ćete se općenito osjećati bolje. Što je veći udio oksitocina u našem tijelu, sretniji smo, a time je želja za emocionalnim prejedanjem svedena na minimum. Masturbiranje nam može pomoći da budemo i sretni i vitki. Savršena kombinacija!

5. Postajete samopouzdaniji
Vaše tijelo treba biti vaš najbolji prijatelj. To je jedina stvar koja će biti s vama tijekom cijeloga vašega života i zbog toga, osim što ga moramo čuvati, trebamo se i osjećati ugodno. A način na koji si to možemo priuštiti je da ga istražujemo.

Iznimno je važno da žena bude svjesna svoga tijela, da poznaje svoju anatomiju i ono što je zadovoljava jer je to način da se izgradi u samosvjesnu i samopouzdanu ženu.

Pročitajte koje su posljedice apsitnencije od seksa!