On je KRALJ Pogledajte iz kog razloga je lažirao svoju smrt

Richard Hoagland nestao je 1993. godine, ostavivši za sobom svoju drugu suprugu i dvoje djece. Čak 23 godine vjerovali su kako je mrtav, a potom je uslijedio šok – ne samo da je živ i zdrav, već ima novi identitet i novu porodicu.

Hoagland je otkriven ne Floridi, gdje je živio pod identitetom preminulog ribara, prenosi ABC news.

Te 1993. Hoagland je uspaničeno nazvao svoju suprugu i rekao joj kako je na putu za bolnicu. Nakon toga, niko ga više nije vidio. Porodicu je ostavio bez ičega, uništivši je emocionalno i finansijski.

Hoagland je službeno proglašen mrtvim 2003., a njegova se žena ponovno udala. Za to vrijeme živio je 1600 kilometara južnije, u gradiću na Floridi. Oženio se i živio pod imenom Terry Symansky. Terry je bio ribar koji je poginuo u nesreći 1992. godine, a Hogland je iznajmljivao stan od ribarevog oca koji je u međuvremenu preminuo.

Nakon toga, Hoagland se nastavio predstavljati kao njegov sin, izvadivši nove dokumente i vozačku dozvolu.

Prevara nikada ne bi bila otkrivena da Terryjev rođak nije istraživao porodično stablo i otkrio kako se njegov ujak oženio dvije godine poslije svoje smrti.

Hoagland se danas suočava s nekoliko optužbi, a kako je rekao policiji, od svoje je porodice pobjegao jer nije mogao podnijeti još jedan razvod.

Prevarantova treća žena nije htjela dati izjavu jer se još oporavlja od šoka, dok je šerif koji je Hoaglanda uhapsio zaključio da Hogland nije ništa drugo nego kukavica koja je svoj život provela uništavajući tuđe.