Nova prijateljska utakmica Hrvatska – BiH

Nogometne A reprezentacije Hrvatske i BiH uskoro bi mogle odigrati novu prijateljsku utakmicu, treću po redu od nezavisnosti zemalja.

“Prilikom nedavne posjete Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza dogovarali smo novu prijateljsku utakmice naših A reprezentacija. Razmatrali smo više mogućnosti i mjesta gdje bi se utakmica dvije istinski prijateljske zemlje mogao biti igran. Jedna od opcija je i da odigramo na neutralnom terenu, u nekoj od zemalja zapadne Europe gdje ima puno iseljenika i iz Hrvatske i iz BiH. Na taj način stadion bio bi ispunjen do posljednjeg mjesta i naši savezima mogli bi dobiti značajne iznose novca. Moramo razmišljati i kako osigurati novac za što bolje funkcioniranje saveza”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Ivan Beus, potpredsjednik Nogometnog saveza BiH.

Prvi prijateljski susret Hrvatska i BiH igrale su na Maksimiru 17.marta 2002. godine, kada su kockasti slavili rezultatom 2:0. Golove za tim Mirka Jozića tada su postigli Ivica Olić i Davor Šuker.