Navijači Los Angeles Galaxyja pali u trans zbog Zlatana: On se igra sa protivnicima (video)

Šest minuta! Toliko je trebalo sjajnom Zlatanu Ibrahimoviću da navijače Los Angeles Galaxyja baci u potpunu ekstazu.Iako je odradio samo jedan trening sa ovim američkim klubom, Ibrahimović je već danas u susretu protiv Los Angelesa upisao službeni debi, a odmah se upisao i u listu strijelaca. I to na kakav način.

No, krenimo ispočetka. Gostujući Los Angeles je zahvaljujući golovima Vele na poluvremenu imao prednost od 2:0, da bi u trećoj minuti nastavka Steres nespretno pogodio sopstvenu mrežu za novi gol u mreži domaćeg LA Galaxyja.

Činilo se kako je pitanje pobjednika već riješeno, međutim u nastavku je uslijedila prava opsada gostujućeg gola i golijada. U 61. minuti prednost je smanjio Lletget, nedugo nakon toga za 3:2 je pogodio Pontius, a onda je na scenu stupio Ibrahimović.

Švedski napadač bh. porijekla je u 77. minuti, tačnije samo šest minuta nakon ulaska u igru, na fenomenalan način sa gotovo pola terena pogodio za izjednačenje. Do kraja utakmice je uspio postići još jedan gol za konačnih 4:3.

Osim Ibrahimovića, za LA Galaxy je večeras nastupio i naš Adis “Baggio” Hušidić koji je priliku za igru dobio u 63. minuti.