Nauka dokazala kako zgodne žene biraju muškarce: Pogledajte svoje ruke i biće vam jasno

Ako ste mislili da žene padaju na izgled, osobnost ili lovu, izgleda da ste itekako bili u krivu. Najnovije istraživanje pokazalo je da bi razlog zbog kojeg zgodnije žene padaju na neke frajere mogao biti u – dužini njihovih prstiju.

Poljski znanstvenici napravili su istraživanje i dokazali da muškarci koji imaju duži prstenjak češće završavaju sa ženama koje imaju figuru pješčanog sata, koja se uglavnom smatra idealnom ženskom figurom. U istraživanju je sudjelovalo 50 mladih muškaraca u dugim vezama.

Znanstvenici su prikupili podatke o izgledu njihovih partnerica te usporedili dužinu njihovih prstiju. Pokazalo se da su češće u kombinaciji muškarci čiji je prstenjak duži od kažiprsta i žene s bujnim oblinama i užim strukom.

“Pokazalo se da prenatalni razvoj muškarca ima utjecaja na to s kakvom će ženom kasnije u životu završiti, odnosno da utječe na to kolike su šanse da završi sa ženom koja je atraktivnija, odnosno plodnija”, zaključili su znanstvenici, piše Mirror.

Muškarci s dužim prstenjakom imali su četiri puta veće šanse da završe sa ženama bujnih grudi i uskog struka.

Na dužinu prstenjaka utječe količina testosterona kojoj su muškarci bili izloženi u maternici. Dužina prstiju nije jedino na što utječe količina testosterona tijekom prenatalnog razvoja, takvi su muškarci uglavnom i mišičaviji.