Najteža zagonetka na svijetu: Čik probajte da je riješite!

Čak 17.229.517 ljudi je probalo da riješi najtežu zagonetku na svijetu. Uspjelo je njih 32, što čini 0,0001 odsto svih igrača.

Šanse da vas jednom u životu pogodi grom su 41 put veće nego da riješite zagonetku. Da biste je savladali, treba da poznajete različita polja, uključujući programiranje, grafičku i audio montažu, muziku, treba da imate i kvalitete naučnika.

“Notpron” ima 140 nivoa, a projekat je napravio još 2004. Dejvid Mjunik koji danas ima 33 godine.

Obično počneš da igraš igru i ona ti kaže šta da radiš, moraš da se ponašaš na određen način unutar nekog sistema. Notpron očekuje da radiš oko sistema, a ne govori ti ništa – otkriva tvorac zagonetke Dejvid Mjunik.

Da biste prošli nivo jedan treba da uđete u kuću i to ćete uraditi lako, kliknućete na vrata. Nivo dva prikazuje vrata s unutrašnje strane, ali nikada nećete preći ovaj nivo ako razmišljate u okviru strane koja vam je prikazana. Umjesto toga, u adresaru brauzera manuelno treba da promijenite URL nivo tri.

Ovakve stvari su u “normalnim” igrama potpuno nezamislive.

Ukoliko se koncentrišete samo na ono što vidite, pročitate ili čujete, nikada nećete riješiti zagonetke.

Morate da mijenjate adresu u brauzeru, da skinete sliku i editujete je da biste vidjeli važnu informaciju. Treba da shvatite od čega je zagonetka napravljena, a to su zapravo fajlovi u folderima, a onda treba da skapirate da postoje različiti formati fajlova koje treba rastumačiti. Zato, ako ne znate ništa o tome kako kompjuteri rade, bićete potpuno izgubljeni – zaključuje autor zagonetke koji je otkrio da mu je omiljeni nivo 72. jer tu igrač mora da ostavi kompjuter i napravi nešto svojim rukama.

Link do zagonetke nalazi se OVDJE!