Način na koji žena pije piče govori puno o njoj: Ako mazi čašu imate šanse

Jeste li znali da način na koji držite čašu dok pijete govori puno o vašoj naravi ?

Psiholog Glenn Vilson s Kraljevskoga koledža u Londonu mjesec dana je obilazio kafiće i proučavao govor tijela ljudi, a sve kako bi iz njihovog načina ispijanja iz čaše i nazdravljanja otkrio različite tipove ljudi i njihovu narav.

Način na koji gestikuliramo, smijemo se ili rukujemo mnogo govori o nama, ali puno se može saznati ako obratite pažnju kako držite čašu, stil i tempo kojim se ispija omiljeno piće.

Psiholozi smatraju da čaša u ruci otkriva nečije osobine. Tako je jedan gest Hillary Clinton tokom predizborne kampanje u SAD protumačen kao neiskren, jer je nazdravila lijevom rukom, iako je dešnjakinja.

Stidljivi ste – Čašu drže zaštitnički ne ispuštajući je iz ruke. Piće nikad ne ispija do kraja, nekoliko posljednjih gutljaja čuva za slučaj nužde, ispija ih ako im priđe neko ko ga čini nervoznim. Često pije na slamku kojom se između gutljaja igra i miješa piće.

Mahaluša – Društveni su, gostoljubivi, komunikativni, vole smijeh i uživaju u društvu. Često piju iz flaše koju drže ležerno u visini ramena. Gutljaji su im kratki kako ne bi propustili ni tren razgovora.

Prepotentni momci – Oni piju pivo iz čaše. Često su arogantni, kada sjede zauzimaju što više prostora, a čašu odlažu daleko od sebe šireći granice “svog prostora” u koji nerado prima goste.

Siledžija – Ovaj ratoboran tip muškaraca voli da pije iz flaše ili velike čaše koje im služe kao oružje. Ima čvrste stavove, a gestikulacijom i unošenjem sagovorniku u lice šalje prijeteće poruke. Misli da zna sve i često je neprijateljski raspoložen.

Koketa – To su žene koje čašu drže nježno, prefinjeno i pomalo provokativno raširenim prstima. Čaša im je u visini dekoltea kako bi privukle pažnju na svoje atribute. Dok ispijaju gutljaj, zavodljivo gledaju preko čaše koju često maze prstom.

Ledena kraljica – Karakterističan je uglavnom za žene, koje su prirodno hladne i odbrambene. Najčešće piju iz vinske ili niske čaše koju drže čvrsto ispred sebe poput barijere kojom čuvaju svoju intimu. Njihov je oklop gotovo nemoguće razbiti.

“Da ti kažem nešto u povjerenju” – Vinsku čašu drži za “nožicu” i ona joj služi kao alat pri gestikulaciji. Često se naginje preko čaše prema sagovorniku kako bi mu saopštila nešto u povjerenju. Nova lica i outsideri nisu dobrodošli u njeno društvo.