NA POMOLU STRAŠAN TRANSFER POGBE: Juventus dao zeleno svijetlo ovom klubu !

Izgleda kako je Barcelona favorit u dovođenju Paula Pogbe iz Juventusa.

Dva ugledna katalonska medija, Mundo Deportivo i Sports ističu kako u srijedu Ariedo Braida, međunarodni sportski direktor Barcelone, odlazi u Torino kako bi pokrenuo pregovore s Juventusom oko mladog Francuza. Oba medija ističu i kako je Barcelona favorit u njegovom dovođenju zbog činjenice da je klub u odličnim odnosima njegovim menadžerom Minom Raiolom, ali i zbog još jedne stvari koja ide na ruku Juventusu.

Kako Barcelona ovog ljeta ne smije dovoditi igrače, onda bi Pogba na Camp Nou prešao tek u zimskom prijelaznom roku ili čak sljedeće godine. To bi značilo da bi Juventus dio ili cijelu sljedeću sezonu imao na raspolaganju svojeg ponajboljeg igrača, a već sada zaradio veliki novčani iznos. Samim time, ‘Stara dama’ bi više voljela da Pogba ode u Barcelonu umjesto u Real, Manchester City ili PSG, koji su također zainteresirani za njega.

Pitanje odštete je jedino u čemu se Mundo Deportivo i Sports ne slažu, ali su i tu jako blizu. Obje tiskovine ističu kako je izgledno da će Juventus dobiti 90 milijuna eura, ali se ne slažu u načinu raspodjele. Mundo Deportivo kaže kako će cijeli iznos biti odmah utanačen, a Sports kaže kako bi 80 milijuna Juventus dobio odmah, a još 10 kao bonuse. U svakom slučaju, u srijedu se sastaju predstavnici Barcelone i Juventusa. To bi mogli biti zanimljivi pregovori.

Naslovnice katalonskih novina

Mundo Deprotivo/ Sports