Momci, evo šta žene prvo primjete na vama !

Dokazano je da sljedeće stvari žene na muškima prvo primjećuju!

ŽENE NE VOLE MIŠIĆAVE MUŠKARCE

Preko 80 procenata muškaraca misli da su ženama najbitniji mišići i građa bodibildera, ali istina je da takvu mišićavost preferira tek manje od 10 procenta žena, dok preko 50 procenata žena voli muškarce srednje fizičke građe.

NA PRVOM MJESTU: RUKE I RAMENA

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost jesu široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice i veliki dlanovi.

NA DRUGOM MJESTU: ZADNJICA

Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Oko 70 procenta njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju ženskim fizičkim atributom.

NA TREĆEM MJESTU: STOMAK

Dok su muškarci pretpostavljali da je treća najvažnija stvar na muškarcu ženama veličina polnog organa, žene su to stavile tek na 9. mjesto svojih prioriteta.

Kao treća najpoželjnija stvar na muškom tijelu je ravan stomak, a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog stomaka, odnosno “šlaufa” oko struka koji se savijaju kod sjedenja.

NA ČETVRTOM MJESTU: ZUBI I OČI

Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa veliki su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih djelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

KOSA I VISINA NISU PRESUDNI

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog ospadanja kose, ali čak preko 40 procenata žena preferira ćelave muškarce. Ono što više od 70 procenata žena ne voli jeste održavanje duže frizure uprkos ćelavljenju.

Slična predrasuda vrijedi i oko visine muškarca. Uprkos uvreženom mišljenju da su ženama privlačni samo muškarci, koji su viši od 185 cm, pripadnice ljepšeg pola ističu da više vole da su njihovi muškarci tek nešto viši od njih, optimalno 10 cm.

STIL OBLAČENJA

Osim toga, čini se da je način odjevanja muškarca takođe važan faktor koji oni manje primjećuju kod žena, jer čak 67 procenata žena ne bi izašlo na sastanak s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.