Messi odbio novi Barcin ugovor: Hoće li doći do nezamislivog?

Može li se dogoditi nezamislivo? Može li po mnogima najbolji igrač svijeta Lionel Messi otići iz kluba koji ga je proslavio, u kojem je stvorio ime, u kojem je proveo cijelu nogometnu karijeru? Da, ako je suditi prema pisanjima španjolskih medija. Messi je u središtu pažnje jer bi nakon 13 godina mogao napustiti Barcelonu.

Leo je u srpnju provodio slobodno vrijeme s obitelji i plovio na jahti oko Ibize. Razmišljao je i razmišljao da bi došao do zaključka – odbit će novi ugovor s Barcelonom i pričekati kraj godine pa će vidjeti što i kako dalje.

Vijest je priopćio predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu, koji je ostao u šoku, piše španjolska Marca. Nakon što se oporavio od početnog šoka, Bartomeu je uspio staviti situaciju pod kontrolu tako što je povukao otkupnu klauzulu od 250 milijuna eura iz ugovora koji je Messi potpisao sedmi i posljednji put u svibnju 2014. godine. Tako su ostavili ugovor i od tada nije bilo komunikacije između strana.

Barcelona je svjesna da Messijeva obitelj ima veliku ulogu u njegovoj odluci. Morat će mu osigurati kompetitivnu momčad, momčad koja će se boriti za trofeje. Morat će ga uvjeriti da je Barcelona mjesto gdje i dalje želi živjeti, da je Barcelona klub u kojem želi igrati i tamo završiti karijeru. A španjolski prvak spreman mu je ponuditi ugovor koji će ga vezati za Barcu do kraja karijere, a kasnije mu osigurati mjesto u čelništvu kluba.
Opet bi mogao odbiti ugovor

Puno faktora odlučuje o novom produljenju ugovora. Samo Messi zna hoće li to učiniti ili ne. Prilikom odbijanja u srpnju veliki faktor imala je sudska tužba zbog porezne utaje. Messi i njegov otac tada su bili osuđeni na 21 mjesec zatvora, ali pušteni su nakon što su Španjolskoj isplatili pet milijuna eura poreza.

I sada su najveći problem španjolske porezne vlasti. Messi će pričekati da njegov slučaj, njegova žalba, dođe na red i nakon toga će odlučiti što i kako. To bi se trebalo dogoditi negdje između siječnja i lipnja 2017. godine. Odluku će donijeti sa svojom suprugom imajući u vidu dva sina.

Ne treba se čuditi ako Leo odluči otići iz kluba u kojem je od 13. godine. Koliko mu je Barca pružila sreće, toliko mu je Španjolska zagorčala život. Sljedeća avantura u njegovu životu bila bi Premier liga. A neki klubovi iz Engleske ga žarko žele…