Koliko moraš biti lud: “Uhapisli ga jer je lajkao sam svoju potjernicu na facebooku!”

Većina nas bar nekoliko puta dnevno provjeri Facebook. Nosimo ga na odmore, objavljujemo fotografije ili igramo igrice. Kolika je Facebook postao ovisnost svjedoči priča iz Montane. Levi Charles Reardon (23) bio je u bijegu od policije zbog krađa i prijevara kada je na Facebooku naletio na svoju fotografiju objavljenu na lokalnoj stranici Crimestoppers, na kojoj se objavljuju fotografije traženih sumnjivaca, javlja Yahoo.

Što mu je u tom trenu prolazilo kroz glavu i ponukalo ga da lajka svoju fotografiju, ne zna se, ali je on to ipak napravio! Policiji ga je ubrzo potom locirala i završio je u zatvoru! Trenutno čeka izlazak pred suca zakazan za kraj ove sedmice.

Reardon očito nije čitao nedavne vijesti. Naime, novinske stupce punio je Roger Ray Ireland, još jedan bjegunac, koji se preko Facebooka pohvalio kako ga policija nikada neće pronaći, a također je lociran i uhapšen baš zbog svog statusa.

O tome kako ljudi ne mogu bez Facebooka svjedoči i žena uhapšena nakon što je objavila selfie s autom koji je nedugo prije tog ukrala.

Izvor: 24sata.hr