KALKULATOR NE LAŽE: Koliko bivših partnera se prizna, a koliko ih je zapravo

Koji god da je odgovor, uvijek je škakljivo reći ga partneru. Uvijek postoji rizik od etikete, bila ona “promiskuitetna” bila ona “neiskusan”.
A kada se umiješaju diskriminirajući, stvar postaje još gora. Zbog predrasuda kako bi muškarac trebao biti “igrač” i “trošiti” se uokolo, a žena bi trebala čuvati čednost, kaže se kako bi muški broj seksualnih partnera trebalo podijeliti s tri, a ženski pomnožiti s tri.

“Tokom terapije puno je važnije otkritit zašto partnera zanima broj bivših. Razlozi su svakavi, od sasvim legitimnog pitanja zbog rizika od spolnih bolesti do želje da se partnera ponizi, pa čak i natječe s njim” upozarava bračna savjetnica Denise Knowles . Dodaje kako se često jedan od partnera grize jer misli da nije dobar u krevetu jer je imao premalo partnera. No Knowles kaže kako je to posve pogrešno jer se o seksu puno više može naučiti u dugoj vezi s jednom osobom nego u usputnim avanturama. Matematički, prosječan broj partnera tokom života je 11,7 za muškarce i 7,7 za žene. No to nipošto ne znači da je ta brojka “normalna”. Čak niti kalkulator koji vas jasno uspoređuje s vašim vršnjacima ne može se uzeti kao mjerilo toga što je normalno.

(Independent.co.uk)