Evo zašto muškarci najviše žele seks ujutro

Jeste li primijetili da su muškarci za seks raspoloženiji ujutro, a žene navečer? Mnogim muškarcima pak navečer nije do seksa, dok bi žene ujutro radije spavale nego vodile ljubav.

Ako ste i vi u takvoj situaciji, ne brinite, nije problem u vama, već je riječ o hormonima.

U pet ujutro razina testosterona kod muškaraca veća je od 25 do 50 posto nego u bilo koje doba dana, piše TOI. To se događa jer hipofiza, koja regulira proizvodnju muškog spolnog hormona, najviše radi noću tako da u zoru muškarci imaju najveću razinu testosterona.

Ako se vaš muškarac budi s erekcijom ujutro, ne znači da je imao erotske snove, već je za to “kriva” hipofiza koja je samo radila svoj posao.

S druge strane, istraživanja su pokazala da muškarci imaju više testosterona ako kraće spavaju, odnosno što dulje spavaju, razina muških hormona se smanjuje.

I dok su muški hormoni na najvišoj razini ujutro, ženski su na najnižoj. Razina ženskih spolnih hormona pak pada i raste zavisno o menstruacijskom ciklusu, a najviša će biti u zadnjem dijelu dana.

Kako dolazi večer, oko 18 sati, razina ženskih hormona počinje rasti. Pogotovo ako se žena bavi nekim sportom nakon posla jer su istraživanja pokazala kako vježbanje podiže seksualnu želju ne samo kod žena već i muškaraca.

U 21 sat razina testosterona kod muškaraca poprilično je niska pogotovo ako je na televiziji nogometna utakmica, dok je kod žena sasvim druga priča.

U 22 sata, kada djeca spavaju, one su gotove sa svim kućanskim poslovima, seksualna želja kod žena se budi, a pogotovo ako je sredina menstruacijskog ciklusa, odnosno vrijeme ovulacije. Sreća je jedino što su muškarci i s najnižom razinom testosterona raspoloženi za seks pa se većina parova ljubavnim užicima prepušta ipak u večernjim satima.