Evo zašto je važno koje vam je boje novčanik

Ima li zaista ikakve veze kakve je boje naš novčanik s činjenicom je li on više pun ili prazan?

Ako je vjerovati feng shuiju – ima!

Svaka boja vezana je uz određene elemente, pa ako ste rođeni u znaku vode, vatre, zemlje ili drveta, morate pažljivo izabrati boju prema elementu u kojem ste rođeni, savjetuju na portalu Feng shui za početnike.

Evo koju biste boju novčanika trebali imati da biste bili bogati, a koju biste trebali izbjegavati.

Plava – Plava boja simbolizira da će vam novac iscuriti iz ruku baš poput vode, te se nikako ne preporučuje kao izbor za vaš novčanik.

Crvena – Slično je i s crvenom bojom koja simbolizira vatru pa se vjeruje da će “sagorjeti” prilike za bogatstvom za osobe koje nisu rođene u elementu vatre ili zemlje.

Crna – Predstavlja bogatstvo i napredak. Ako želite ostvariti napredak na poslovnom i finansijskom planu, crni novčanik je pravi izbor za osobe rođene u znaku vode.

Smeđa – Ovo je prava boja za osobe koje se trude uštedjeti novac ili trošiti što manje. Odličan je izbor za osobe rođene u elementu vatre ili vode.

Zelena – Simbolizira rast i život pa je u feng shuiju zelena biljka nezaobilazna u domovima ljudi koji žele ostvariti napredak na ličnom i poslovnom planu. Ili krenuti u nove, uspješne, početke. Preporučuje se osobama rođenima u znaku zemlje.