Evo za što je dobro imati više seksa dnevno

Poznato je da svaka fizička aktivnost troši izvjesne kalorije, pa tako i seks, ali koliko je seks zaista ekifasan u poređenju sa ostalim fizičkim aktivnostima istražili su kanadski naučnici.

Oni su nedavno sproveli studiju koja je pokazala da seks sagorijeva više kalorija nego, na primjer, šetnja.

To znači da ne treba da osjećate krivicu kad cijeli dan provedete u krevetu sa svojom boljom polovinom, jer je to zapravo fitness.

Studija je pokazala da seks mladih ljudi potroši prosječno 4,2 kalorije za minut kod muškaraca i 3,1 kaloriju kod žena. Kako prosječan seks parova, s predigrom, traje otprilike 24,7 minuta, to znači da osim užitka, žene mogu da potroše 69 kalorija, a muškarci 104 kalorije.

Ako brojite kalorije, to znači da su rezultati isti kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija potrošenih tokom seksa, već su tu i druge blagodati seksa za vaše zdravlje, piše MojPortal.

Tokom seksa se, zbog pojačanog lučenja endorfina, smanjuje nivo stresa, a podstiče i vaš imuni sistem. Osim toga, tokom seksa možete da mijenjate intenzitet, mijenjajući poze i ritam, čime ćete aktivirati i različite mišićne grupe i odraditi dobar aerobni trening.