Evo šta bebino ime otkriva o mami

Odabir imena za bebu velika je odluka za svakog roditelja, ipak će ga dijete nositi cijeli svoj život. Kako beba raste sve više osobina će se vezati uz samo ime. Sigurno su vam poznate situacije u kojima ime osobe koja vam nije draga odlučuje automatski eliminira određeno ime iz užeg izbora. Svjesni toga da ime ne znači osobine svake osobe koje ga nose ipak nije dovoljno dobar argument da bi to ime nadjenuli svom djetetu. Ime je zapravo i mnogo važnije nego što nam se čini, zar ne?

Imena poznatih ličnosti

Sve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Trend što neobičnije- to bolje tako se nastavlja već nekoliko godina. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnima pažnje. Čest je slučaj da su se upravo roditelji tijekom života susreli da su dijelili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidjelo. Imajte na umu da ista serija sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dijete uđe u pubertet.

Starinska imena

Roditelji koji djeci daju starinska imena smatrani su konzervativnima. Ne mora to nužno biti loš pojam konzervativnog. U moru čudnih imena nije loše prijetiti se nekih lijepih starih. Ako dajete ime po precima, trebalo vi voditi računa o takozvanom „pravilu tri generacije“. Roditeljima njihova vlastita imena ne zvuče zanimljivo, a i pomalo je čudno da dijete i roditelj imaju isto ime. Imena djedova i baka roditeljima nisu pretjerano zanimljiva, dok pradjedovi i prabake već zvuče zanimljivo.