Evo koje voće treba izbjegavati za doručak

Pixabay

Istina je – ukusno je, praktično i zdravo, ali evo zašto s ovim sutra ne biste trebali započeti dan – osim ako ga ne kombinirate na ovaj način.

Čudno je to s bananama, zdrave su, imaju puno kalija, vlakana i magnezija, a svi ti elementi djeluju dobro na naše zdravlje, a uz to se čini se da ništa ujutro nije lakše i jednostavnije za doručkovati. No, banana ima i svoju tamnu stranu jer četvrtinu banane čini šećer, a uz to ona spada u namirnice koje stvaraju kiselost u tijelu.

Osim toga, one će vam dati energetsku injekciju koja, međutim, neće dugo trajati.No, postoji način na koji ćete iz banane izvući samo on najbolje, a to je da je nikad ne pojedete samu već je kombinirate s drugim namirnicama. I to ne bilo kojima.

Ako banane jedete uz zdrave masnoće i određene začine te biljke, neutralizirat ćete kiselost i spriječiti porast inzulina. Neki od najboljih izbora su kokosovo ulje, lanene ili chia sjemenke, kurkuma i cimet. Na ovaj način možete imati sve – i brz i ukusan i dobro izbalansiran obrok sa svojim omiljenim voćem, piše Grazia.