Evo kako upaliti dizelaša na -15 stepeni

pixabay

Minus 10, minus 15, minus 22! Ledena sibirska fronta ove je godine stigla i do naših prostora pa zato ne čudi što smo ovih dana dobili nemali broj upita na e-mail naše redakcije poput – “što da radim?
Pa podsjetimo se stoga, zašto su debeli minusi noćna mora za vozače dizelaša i kako si pomoći ako auto neće upaliti o čemu smo već i ranije naširoko pisali…
Parafin se u dizelskom gorivu, naime, na niskim temperaturama kristalizira, a ti kristali začepljuju pore filtra goriva. Što je temperatura niža, kristali postaju sve veći, a kad se povećaju dovoljno da blokiraju protok goriva kroz filtar, motor se ne može pokrenuti… Kod modernijih motora proizvođači tom problemu doskaču ugradnjom grijača u kućišta filtara, pa se problem rjeđe događa. Uz to, dizelskom gorivu na crpkama se dodaju aditivi, ovisno o razdoblju godine, a kao dodatnu pomoć današnji dizelaši imaju i senzore koji otkrivaju vodu na dnu filtra i paljenjem žute lampice upozoravaju vlasnika da je vrijeme za akciju. Na dnu dizelskih filtara obično se, naime, nalazi vijak za ispuštanje vode.
Ako vam se dizel i smrzne, ne očajavajte. Ne forsirajte s verglanjem, ako ne ide – ne ide. Parafin se već kristalizirao, samo ćete iscrpiti, pa možda i oštetiti akumulator ili elektropokretač. Automobil radije odgurajte u podzemnu garažu ili toplije mjesto. Čak i parkiranje iznad šahta kanalizacije (ciljati motorni prostor) daje dobre rezultate, jer iz njega izlazi topao zrak, ali budite strpljivi, popijte kavu i vratite se za sat vremena. Ako možete dovesti struju kablom, ugrijte filtar i sustav za ubrizgavanje sušilom za kosu. Jasno, budite pažljivi da ne rastopite plastiku ako koristite radionički fen, dok frizerski možete ostaviti da radi pod zatvorenom haubom bez brige – naciljajte filtar, zatvorite haubu i ostavite ga desetak minuta. Legende o točenju benzina u rezervoar neće upaliti, a i možete oštetiti dijelove sustava ubrizgavanja, pogotovo na novijim dizelašima. Pretjerate li, možete u potpunosti uništiti motor (nekontrolirano izgaranje smjese) ili će ga elektronika zaustaviti, pa ćete biti prisiljeni zvati servis.