Danas i nebo plače: Tužno zbogom mladosti

Selma i Edita, studentice psihologije na Filozofskom fakultetu UNSA, poginule su sinoć nakon što ih je na pješačkom prelazu ispred Zemaljskog muzeja BiH, u ulici Zmaja od Bosne, udario crni Volkswagen Golf VI. Vozač je pobjegao sa mjesta tragedije.Tako glase naslovi danas u svim bosanskohercegovačkim medijima. Jedni su ljuti, drugi bijesni, treći ogorčeni ali i jedni i drugi i treći danas tuguju. Danas i nebo plače za mladošću i nevinim žrtvama koje nikome i ničemu nisu krive. Krenule su preći cestu na zelenom svijetu na obilježenom pješačkom mjestu eto to je bio njihov grijeh…

Dvije studentice, dvije drugarice, dvije cimerice dva pupoljka mladosti od 20 i 21 godinu otiše su u smrt zajedno. Stravičan čin ubistva, srhvao je i sve njihove prijatelje a porodicu do groba zavio u crno. Roditelji su i Selmu i Editu poslali na fakulet, tu tako važnu i značajnu stvar u životu svakog mladog čovjeka.Iz svojih gradova Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, a Selma Agić iz Bugojna došle su prije dva dana jer je počela nova studentska godina.Dakle, do prije dva dana život je imao smisao radovale su se novim izazovima, novim ispitima, novim danima…I tako kreneš mirno ne diraš nikoga, živiš tiho, skromno, povučeno, studenski, ne misliš i ne radiš nikome zlo, samo pređeš ulicu, na zelenom , na pješačkom i neko te ubije. Oduzme ti život, prekine mladost, uništi sve ono što jesi.

Selme i Edite više nema, mladosti tužno zbogom. U srcima voljenih živjet ćete vječno, a pitanja na koja niko nema odgovor ostat će zauvijek u glavama onih koji su ostali da žive iza vas i da se s gorčinom sjećaju jednog kišnog, prohladnog 10. oktobra, jedne noći kada su prelazeći cestu na zelenom, na pješačkom potpuno bezbrižno, zauvijek prestala kucati dva nevina i nedužna srca. Danas za vama i nebo plače.

inboks.net