DAN KAD JE WAYNE ROONEY PLAKAO U SVLAČIONICI Pogledajte video najvećeg trenutka u karijeri velikana!

Engleska je zadržala savršeni učinak u kvalifikacijama, upisavši osmu pobjedu u isto toliko susreta. Na Wembleyju je svladala Švicarsku 2:0 golovima Harryja Kanea (67) i Waynea Rooneyja (84-pen), a tim golom Rooney je postao najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Engleske, sa 50. pogodaka.

Dosadašnji rekorder bio je legendarni Bobby Charlton sa 49 pogodaka, i trebalo je 45 godina da se on sruši.

Rooney je nakon pogotka zaplakao na travnjaku preplavljen emocijama, a nakon utakmice je u svlačionici održao dirljivi govor na inzistiranje izbornika Roya Hodgsona. U suzama.

Ekskluzivni video dirljivih trenutaka zvijezde Manchester Uniteda i engleske reprezentacije objavio je Engleski nogometni savez.

“Želim zahvaliti svim trenerima, igračima i osoblju s kojima sam godinama surađivao. Ovo je najveći trenutak moje karijere, i za mene i za moju obitelj. Nadam se da će biti još takvih trenutaka, i za mene i našu reprezentaciju. Nadam se i da će ovaj uspjeh u budućnosti ponoviti i neki drugi mlađi igrači, kao što su Harry (Kane), Ross (Barkley), i Raheem (Sterling). Zahvalan sam svima, ovo mi znači sve na svijetu”, rekao je Rooney kojem je čestitao i legendarni Bobby Charlton:

“Želim čestitati Wayneu na ovom velikom uspjehu. Uvijek sam bio jako ponosan na taj rekord, i jasno je da sam malo razočaran što više nije u mom vlasništvu. Međutim, presretan sam što ga je srušio upravo Wayne, kako kapetan mog voljenog kluba”, iskreno je priznala 77-godišnja legenda.