Da igra danas evo koliko bi vrijedio “PRAVI Ronaldo”

Ronaldo je svojevremeno bio najbolji igrač svijeta i daleko ispred svog vremena, a sigurno da bi za njega samo nebo bilo granica da nije imao velikih problema s povredama. Brazilac je ponikao u Sao Cristovau, a nakon Cruzeira stigao je u Evropu i potpisao za PSV.

Na ljeto 1996. godine za 15 miliona eura kupila ga je Barcelona, a samo godinu dana kasnije prešao je za 28 miliona eura u Inter. Najveću cijenu koju je Ronaldo ostvario jeste 46 miliona eura koju je Real Madrid platio za njega na ljeto 2002. godine Interu.

Cijene današnjih transfera su nevjerovatne, a dovoljno je samo reći da jedan vrhunski golman danas vrijedi duplo više. Najskuplji ikada je Neymar koji je plaćen 222 miliona eura, ali sigurno da bi Ronaldo u današnje vrijeme koštao pravo bogatstvo.

Zahvaljujući istraživalju Play Ratingsa saznali smo koja bi bila cijena Ronalda da igra danas kao što je to radio u najboljim danima. Prema njihovom istraživanju Inter bi danas mogao zaraditi nevjerovatnih 433 miliona eura da u svojim redovima ima Ronalda na vrhuncu karijere.